A nyár minden eddigi hetében várta valamilyen tábor a jánossomorjai gyerekeket, ami nagy segítség volt a szülőknek. Legutóbb kézműveskedés és a régi úttörőtáborok hangulata foglalhatta le a legkisebbeket.

 

Mint a mókus, oly vidáman töltötték az elmúlt heteket a táborokba járó jánossomorjai gyerekek. Az e heti retró táborban 23 kisgyerek ismerkedhetett meg a szüleik, nagyszüleik gyerekkorával. Sok program között például kirándultak az erdőben, számháborúztak, úgy, mint a régi kisdobosok. A művelődési ház udvarán bográcsban főztek, nagy sátorban táboroztak. Bár nem maguk készítette íjjal, de az íjászkodást is kipróbálhatták.

Egy héttel korábban kiskutyák, denevérek és virágok népesítették be a művelődési házat. A kézműves tábor 12 gyerek ragasztott, festett, hajtogatott egész héten. Sok használati eszköz öltött új formát a rajztáblától a fakanálbábig. A táborszerezők remélik, hogy a gyerekek majd az iskolába is az ötleteket, vagy otthon is hasznos, szép dolgokat készíthetnek, akár a családdal közösen. A szülők táborzáró kiállításon szemlélhették meg eredményeket.

Az idén a nyári szünet kezdete óra minden hétre akadt egy-egy tábor, ahol a szórakozás mellett tanulhattak is a gyerekek. A szülőknek is nagy segítség a mindemellett felügyeletet és ellátást is jelentő közösséget, ahol megpróbáltak már az árakban is mindenki számára elérhető egy heti programot biztosítani a rendezők.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-