Az elmúlt két hétvégén tárt karokkal és ingyenes belépővel várta magyar vendégeit is az andaui strand. Az osztrák fürdőhely vendégeinek egy nagy részét mára a magyarok, főleg jánossomorjaiak teszik ki.

 

Valószínűleg rekordszámú látogatója volt ma az andaui strandnak. Köszönhető ez a kánikula mellett annak is, hogy a mostani és az elmúlt hétvégén a jánossomorjaiaknak sem kellett belépőjegyet venniük (az andauiak egyébként is mindig ingyenes a belépés). “A legutóbbi találkozásunkkor felvetettem a jánossomorjai polgármesternek, hogy mi lenne, ha meghívnánk fürdeni ide a jánossomorjaiakat ezen a két hétvégén, ingyen, és tetszett neki az ötlet” – mondta stábunknak Matthias Gelbmann, Andaui polgármestere.

Ráadásul ma egy igazán mulatságos vízi játék is feldobta a fürdőzők hangulatát: a “blob” lényege, hogy az egyik ember egy toronyból ráugrik egy nagy felfújható gumipárnára, amivel kilövi a párna másik végén várakozó társát. Ez ma igazán felpezsdítette az életet a tónál.
De a múlt hétvége sem telt el program nélkül, akkora jánossomorjai zumbások tartottak bemutatót a strandon, népes közönség előtt.

Sok magyar egyébként a belépő ellenére is rendszeres látogató Andauban, de találkoztunk olyannal is, aki ma látogatott ide először Mosonmagyaróvárról. A legtöbben azt mondják, azért szeretik ezt a helyet, mert nagy a tó körüli füves terület, van elég hely sok fürdőzőnek is.

Egy átlagos hétvégén napi 1500 látogatója van az andaui strandnak, ma azonban 3-4000 ember volt kint, ennek 30-40 százaléka magyar.

jakabviktoria
-hirdetés- -hirdetés-