A város délnyugati részére csapott le a legnagyobb erővel a vasárnapi vihar, ám Jánossomorja teljes területén okozott kisebb-nagyobb károkat. A mosonmagyaróvári és jánossomorjai tűzoltók éjszakába nyúlóan dolgoztak a károk elhárításán, szivattyúztak, kidőlt fákat és leszabott vezetékeket takarítottak el az utakról.

 

A Szent István utcát este majd egy órán át egy sávban lezárták a panziónál a vezetékekre dőlt fenyőfa, és a veszélyessé vált, megrongálódott vezetékek miatt. Innen nem messze, a pusztasomorjai kápolnánál álló tölgyfát is az útra döntötte az ítéletidő, ami a kápolna tetejét és az ott álló keresztet is megrongálta. Az utcában egy kerítés is kidőlt a felázott talaj miatt, egy másik családi háznál pedig a tető kúpcserepeit tépte le a szél. Egy viharban kifordult fa telefonvezetéket is letépett a Szent István utcában. Egy szintén a viharban a földre borult gesztenyefa a Kossuth utcában is leszakított egy telefonvezetéket.
A Bercsényi utca egy családi házának pincéjében tíz centiméteres víz gyűlt össze. Itt egy fenyőfa is rádőlt a villanyvezetékre. A volt KRESZ-parknál is komoly károkat okozott a vihar, fát döntött az utcára. A szél a sportpálya teraszának burkolatát is megrongálta. A Dózsa György utcában egy pince telt meg vízzel, közel 80 centi magasan.

A Legelő utcában fát csavart ki a szél és döntött egy ház garázsbejárójára. A József Attila utcában egy 15 éves diófát csavart az útra a vihar, és egy trafónál szabott le egy vezetéket a szél. A réparakodónál szintén fa dőlt az útra.

A szentpéteri Lovarda utcában a szemközti házakat is veszélyeztette a bejárók előtt hömpölygő, a szemben lévő árkokból kilépő, közel 30-40 köbméternyi esővíz. A tűzoltók a temető melletti területre szivattyúzták el a vizet.
HT
-hirdetés- -hirdetés-