Az eddigi legsikeresebb évét zárhatja a helyi baseballcsapat. A Jánossomorja Rascals felnőttjei a második helyen fejezték be az alapszakaszt, így nagy reményekkel indulhatnak az őszi rájátszáson a bajnoki címért. A nemzetközi ligában harmadikként végzett gárda a magyar kupát is megszerezheti idén.

 

Kiváló teljesítményt nyújtottak baseballosaink az idei évben, mind a nemzetközi mind a hazai mérkőzéseken. A magyar bajnokság most befejeződött alapszakaszát a második helyen zárták a mieink. A tavaly bronzérmet szerzett csapat ilyen jó eredménnyel még nem végzett. Ősszel az első négy csapat több találkozós rájátszás után osztozik az első négy helyen. A magyar kupában is a négyes rájátszáson belül végzett a Rascals, így itt is harcba szállhatnak a kupáért a fiúk ősszel. A Rascals Közép-Európa északibb államait tömörítő csoportban a harmadik helyen végzett, többszörös bajnok szlovák csapatokat is legyőzve. A serdülők sem maradtak le, a második helyen fejezték be a bajnokságot. Fekete Csaba, az egyesület vezetője elmondta, a jó teljesítmény mögött az idén igazolt dobójátékos Nagy Gáboreredményessége is rejlik, de az erős hazai utánpótlás-nevelés is megmutatkozik már a csapatban, ami igen örömteli, és igazolja a sok éves munkát. Erre a területre a jövőben is sok figyelmet igyekszik fordítani a csapat.

Nem csak a csapat mezeiben, a válogatottéban is jól szerepelnek a jánossomorjaiak. A felnőttek mellett a balkáni kupára készülő junior nemzeti keretében szintén két helyi játékos Radványi Tamás és Diós Sándor is szerepel. A serdülő korosztályos válogatott keretébe pedig négy csirkefogó is eséllyel kerülhet be a nyáron.

HT

-hirdetés- -hirdetés-