Hatodszor zárta kiállítással a tanévet az általános iskola rajzszakköre. Idén minden eddiginél több, 33 diák mutatkozott be a művelődési házban nyílt tárlaton, több mint száz alkotással.

 

Autók, egzotikus állatok, mesefigurák köszöntek a nézőre a művelődési ház galériatermének falairól. A hagyományos kiállítás idén is a témák és a technikák kavalkádját hozta. Látható, hogy a színes ceruza, pasztell, akvarell, tempera kezelésében is nagy jártasságra tettek szert a gyerekek.

Kóbor Attila rajztanár idén is két csoportot vezetett az iskolában. Mint mondta, év elején mindenki választ magának egy témát, amivel a későbbiekben foglalkozik majd. – „Itt aztán közösen megbeszéljük, hogy e témában honnan hova lehet eljutni egy vagy fél év alatt. Idén is nagyon elégedett vagyok a fejlődéssel, de a gyerekek hozzáállásával és azzal is, amilyen kiváló hangulatot teremtettek minden egyes szakköri foglalkozáson.”

Kóbor Attila a szerdai megnyitóban külön méltatott minden egyes szakköri tagot, kiemelve, kinek mi a főbb jellemzője akár a munkában, akár a rajzszakkör közösségében. A szakkörvezető pedagógus szokás szerint virágcsokorral búcsúzott három végzős diákjától. A megnyitón az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kürtön és xilofonon játszottak a közönségnek.

A tárlat június 17-ig látható a művelődési ház nyitva tartási idejében.

HT

-hirdetés- -hirdetés-