64 nyolcadikos köszönt el az önkormányzattól ma délelőtt. A hagyományos városi búcsúztatón a diákok versekkel, zenével köszönték meg az eddigi évek törődését, Jánossomorja pedig ajándék útravalóval, jókívánságokkal és azzal bocsájtotta el őket, hogy visszavárja a fiatalokat. Az ünnepség összefoglalóját videótárunkban láthatják!

 

17. alkalommal búcsúzott el az önkormányzat a végzős nyolcadikosoktól. A keddi vidám ballagás után szerda délelőtt a művelődési házban rendezett meghitt ünnepségen az otthontól való búcsúzás hangjait idézték fel a diákok,  erről szóló versekben, prózában és zongorajátékkal is. A diákok nevében Futó Vivien mondott köszönetet. –„A város nyugodt, biztonságos környezetet jelentett, amit köszönünk. Most elmegyünk, de nem felejtjük, hogy honnan indultunk. Elmegyünk, hogy a város egyszer büszke legyen ránk, és nem feledjük a segítő kezet, melyet most képletesen kicsit el kell engednünk.”

Az elköszönő diákokat Dr. Kurunczi Károly polgármester, dr. Lóránt István aljegyző és Bella Zsolt iskolaigazgató üdvözölte. A polgármester elmondta, – „Máshol kell folytatni, amit itt elkezdtetek, ez az élet rendje. Az élet egy másik szegmense áll előttetek, azt kívánjuk, hogy érjétek el azt, amit célul kitűztetek. Legyen erőtök és figyelmetek arra, hogy a jót és a rosszat igyekezzetek mindig egymástól elválasztani, akkor is, amikor magatok vagytok, és kikerültök a szülők, nagyszülők vigyázó árnyékából.”

A központi iskolából 51, a szentpéteri iskolából 13 diák ballag el pénteken illetve szombaton. A diákok a várostól egy címeres tollkészletet kaptak útravalóul, ami elkísérheti őket az elkövetkezendő felnőttebb diákévekben.

HT

-hirdetés- -hirdetés-