Feltehetően nincs jánossomorjai sérültje az Ölbő-Alsószeleste és Porpác között ma délután történt vonatbalesetnek. Egy kamion hajtott bele abba a Bz motorvonatba, ami 11.16-kor indult el Jánossomorjáról Szombathelyre. A vonatközlekedésben késésekre számíthatunk.

 

Előzetes vizsgálatok szerint egy kamion a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre Porpác előtt, és a vonat oldalába szaladt délután fél egy táján. A Bz kisiklott és az oldalára fordult. A balesetben tíz utas, a teherautó sofőrje sérült meg könnyebben, a mozdonyvezetőt pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba – tájékoztatott Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője. Mint mondta, a vizsgálat jelen szakaszában még nem tudják, hová valósiak a sérültek. A helyi vasútállomáson azonban úgy látták, csak a következő állomásra tartó, hanságligeti utasok szálltak fel az állomáson.
A vonat vezetője 3. fokú, súlyos, de nem életveszélyes égési sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba – közli a vasnepe.hu. A lap szerint a vezetőre folyt hűtővíz okozta a sérüléseket. A Vas Népe egyébként 14 sérültről számol be, és úgy tudja, 18 utas ült a vonaton.
A vonatot az esti órákban emelhetik vissza a sínekre, a szakaszon 50-60 perces késésekre is számítani lehet, vonatpótló buszokon szállítják az utasokat. A késés feltehetően a jánossomorjai vonatközlekedésben is érezhető lesz.
HT
-hirdetés- -hirdetés-