Másodízben emlékeztek koncerttel két éve elhunyt karnagyukra a fúvószenekar tagjai. Schmidt Márton a zenekar alapító tagja és több évtizedig vezető karnagya volt. Idén Laffer Richárd vehette át a korábbi vezetőről elnevezett díjat, amivel a fiatal fúvós tehetségeket igyekszik ösztönözni a család.

 

Marci bácsi tanítóként és a művelődési ház igazgatójaként is tevékenykedett; a település kulturális életének meghatározó alakja volt. 2004-ben a város első díszpolgárává avatták. Az 1965-ben alakított zenekarban végzett munkájáért Marci bácsi több országos kitüntetést is kapott.

A koncert végén veje, Varga Alfréd adta át az oklevelet és a díjjal járó 25 ezer forintot a fúvószenekar trombitásának, Laffer Richárdnak. – „Ezek a percek a köszönet, a tisztelet és a jövőbe vetett hit percei. Köszönjük a zenekarnak, hogy tavaszi koncertjével rendszeresen emlékezik meg Papáról.” Az átadó felelevenítette, hogy Marci bácsi milyen felelősséggel, alapossággal és lelkesedéssel készült a fellépésekre otthon. –„Maradandót alkotni csak ilyen hozzáállással lehet, és hogy Papa maradandót alkotott, azt az itt jelenlévők is bizonyítják. A tudást és a szellemiséget pedig át kell adni a jövő generációnak, ezért alapítottuk a díjat. Bízunk abban, hogy azok, akik kiérdemlik, még évtizedek múlva is itt fognak zenélni, és továbbviszik azt, amit az elődök elkezdtek.” A tavaly elsőként átadott kitüntetést Kurucz Kornél, a zenekar fiatal dobosa vehette át.

Az idei koncert különlegessége az Andaui Fúvószenekar szereplése volt. A kiváló zenekar a hagyományos német fúvós dallamok mellett a komoly- és a modern zene világába is elkalauzolta a nézőközönséget. A Jánossomorjai Fúvós Egyesület dalai előtt pedig a két zenekar közösen is muzsikált a színpadon.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-