Fokozhatatlan izgalmak után, büntetőkkel maradt alul a JSE labdarúgó csapata a Győrszemere gárdájával szemben, így továbbra sem sikerült legyőzni az elmúlt két szezon megyei első osztályú bajnokát.

A megyei első osztály csúcsrangadójának adott otthont szerdán a JSE sportpálya. Az a Győrszemere látogatott ide a Megyei Magyar Kupa elődöntőjére, amely ősszel 3-1-re verte a mieinket otthon, és nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt magabiztosan, öt ponttal vezeti a tabellát a Jánossomorja előtt.

Király József vezetőedző dolgát nehezítette Sipőcz Róbert hétvégi sérülése, így a kapuban Bári Dávid kezdett, ráadásul a csapat nem nevezett cserét sem erre a posztra.

Az első bő negyedóra az ellenfél feltérképezésével telt, nem forogtak igazi veszélyben a kapuk. A 26. percben egy baloldali beadásra ketten érkeztek középen, Sebők nem avatkozott játékba, a másodikként érkező Cseri az ötösről a kapuba lőtte a labdát, melyet az asszisztens intésére a játékvezető nem adott meg. Először ez az ítélet borzolta a kedélyeket, a nézők vitatták a lest, majd egy perccel később jött a hidegzuhany.

Egy gyors kontra után gólt szerzett a Győrszemere. Kompis lepattant az emberéről, feltehetően egy lökés miatt, a bírói síp néma maradt. Az így helyzetbe kerülő Burányi pedig értékesítette a helyzetet.

Nem roppant meg a Jánossomorja, a bekapott gól után 4-5 perccel már újra átvette a játék irányítását. Először Sebők hagyott ki egy gólhelyzetet, majd Kopfszabadrúgása kerülte el nem sokkal a szemerei kaput. A félidő hátralévő részében az ellenfélnek egy távoli lövésre és egy lesgólra futotta az erejéből, utóbbit jó három másodperccel a sípszó után szerezték – sárga lapos következmények nélkül.

A második félidőben fokozta a nyomást a hazai csapat, a vendégek alig jöttek ki a saját térfelükről. Több gólhelyzetet is elpuskáztak a jánossomorjai csatárok, Ékeslövései és Sebők csúsztatása sem talált utat a kapuba. A hazai gólcsendet Kopf törte meg, aki a 61. percben. Egy jobboldali szögletnél berobbanva fejelt Takácshálójába.

Újra nyílt lett a meccs. Az utolsó fél órában szinte felborult a pálya, a Győrszemere teljesen beszorult. Mint később Germán Ferenc játékos-edző elmondta, itt már tisztán látták, hogy csak a büntetőkben bízhatnak. A JSE támadásait csak szabálytalanul tudták szűrni, Regner gyorsan le is kellett cserélniük, mielőtt a bíró állította volna ki.

90 percnyi küzdelem és 1-1-es állás után büntetőkkel kellett eldönteni, ki jusson a győri döntőbe. Itt már érvényesült a szemerei játékosok rutinja. Az NB 1-es múlttal is rendelkező játékosokon Bári Dávid, a jánossomorjai cserekapus nem tudott kifogni, Germánék egyetlen büntetőt sem rontottak. Hazai részről Fuhrmann és Szalka hibázott, így a Győrszemere 5-4-gyel továbbjutott, a JSE emelt fővel ugyan, de kiesett a Megyei Magyar Kupából.

A küzdeni tudás, és a mentális erő komoly pluszt jelenthet a Győrszemere elleni tavaszi bajnoki mérkőzésen, melyet ha a Jánossomorja nyer, még megmaradhat az esélye az aranyéremre.

Prátser
-hirdetés- -hirdetés-