Jánossomorjai diákokkal telt meg a múlt heti megyei német nyelvi verseny dobogója. A német nemzetiségi nyelvet tanuló klafszkysok mindhárom színű képzeletbeli éremből hoztak haza.

 

A győri Oxford Nyelviskola német versenyre hívta a megye felső évfolyamos tanulóit, melyen a Klafszky Katalin Tagiskola öt tanulója vett részt.

Az első, írásbeli forduló célja az volt, hogy évfolyamonként 10-12 tanulóra szűkítsék a kört. Így a március 30-án, az iskolában megírt válogató után már csak a megye legjobbjait hívták be az április 8-i, győri döntőbe.

Már az írásbeli eredményeken látszott, hogy az öttagú németes társaság jelentős erőt képvisel a mezőnyben. Az ötödikes korcsoportban Rubin György és Wally Martinis első helyen kvalifikálta magát a szóbeli döntőre, míg a hatodikasoknál Tóth Rékaharmadik, a hetedikes Wally Júlia második, Tóth Laura pedig negyedik lett.

Az ötödikes fiúk nem engedték ki kezükből a vezető helyeket a szóbelin sem. Wally Martin első, Rubin György a második helyen végzett. (felkészítő tanár Vaskovits Gáborné)Tóth Réka tizedik lett (felkészítő tanár Szepesiné Feller Szilvia), míg a hetedik évfolyamon is két klafszkys állhatott a dobogóra. Wally Júlia az első, Tóth Laura a harmadik helyet szerezte meg. (felkészítő tanár Ziererné Kránitz Tímea).

A verseny színvonalát mutatja, hogy az írásbeli és szóbeli feladatok egyaránt az alapfokú nyelvvizsga típusfeladatait modellezték, így a sikerrel résztvevő tanulók joggal számíthatnak nyelvvizsgára a nyolcadik év végére.

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-