Elrejtett ajándékokat kereshettek, nyuszit simogathattak és húsvéti bábjátékokat is láthattak az ovisok a héten. Mindhárom jánossomorjai óvodát meglátogatta a Tapsifüles.

 

A szentpéteri oviban szerdán a húsvéti locsolás népszokását játszották el az ovisok társaiknak, hagyományos locsolóversekkel, mondókákkal, legénycsúfolókkal és persze piros tojásokkal. Sok ovis ezzel is készül a már nagyon várt hétfő locsolkodásra. Persze a Húsvéti Nyuszi is meglátogatta a kicsiket: A műsor alatt minden gyerek számára elrejtett egy kis édességet az udvar zugaiba.

Szentjánoson a nyuszicsalád a téli éhínségben őket segítő erdészeket lepte meg húsvétkor – az óvónők kiváló bábjátékát nagy örömmel és beleéléssel fogadták a kicsik. Ezután  az udvaron – a heves szeretettől kicsit megszeppent – nyuszit simogathattak és elrejtett ajándékokat kereshettek az ovis csoportok.

Pusztasomorján pénteken ünnepelték a húsvétot, kézműveskedéssel és a fájós fogú nyuszit becsapni próbáló rókáról szóló bábjátékkal. A sajtótól egyáltalán nem tartó Nyuszi itt is járt, hosszan elidőzött a gyerekekkel és az udvaron őt kergető óvónőkkel, ám a jtv.hu olvasói számára is szakított időt pár sztárfotó erejéig, nagy érdeklődést tanúsítva  fényképezőgépünk iránt.

Az Aranykapu Óvoda mindegyik tagintézményében már jóval korábban felkészülnek a tavaszköszöntő ünnepre a kicsik: Mondókákat, énekeket tanulnak, díszeket barkácsolnak. A hagyományőrzést fontos része az oktatási programnak, ezért a régi húsvéti locsolásokat is rendszeresen felelevenítik a pedagógusok.

HT

-hirdetés- -hirdetés-