A magyar nyelv szépségeire és értékeire mutatott rá Baksa Péter és felesége előadása, amit a magyar nyelv hete alkalmából tartottak Jánossomorján. A hetedik nyolcadikos diákoknak a magyar irodalom és népköltészet verseivel, dalaival bizonyították, hogy egyik legszebb, és igencsak védelemre szoruló értékünk a magyar nyelv.

„Együtt beszélgetni szép, tiszta szavakkal.” Így tehetjük a legtöbbet azért, hogy a mai társadalomban igencsak felhígult nyelvhasználat rombolásától megvédjük gazdag magyar nyelvünket. Ezt a tanácsot adta a jánossomorjai diákoknak Baksa Péter és felesége, akik a magyar nyelv hete alkalmából tartottak előadást a művelődési házban. Fő céljuk a magyar nyelv szépségének, játékosságának és gazdagságának bemutatása volt, amiket a nyolcadikos és hetedikes diákok énekek, nyelvtörők és briliáns költői képek között kalandozva ismerhettek meg. Bepillanthattak a nép mondókák világába, régi szavaink eredetébe, létrejöttébe, a nyelvújítás és a határon túli magyar irodalom szemelvényeibe.

A magyar nyelv hete alkalmából a TIT helyi szervezete látta vendégül a diákokat az előadásra. A magyar nyelv hete nem hivatalos ünnep, hanem egy, az egész országra kiterjedt mozgalom, ami a TIT kezdeményezésére jött létre 1967-ben – akkor még csak pár, a magyar nyelv értékeiről szóló előadással. A programokat 1989-óta az Anyanyelvápolók Szövetségével közösen rendezi a két szervezet.

HT

-hirdetés- -hirdetés-