18 műsorszámot és majd kétszáz fellépőt láthatott a Balassi Bálint Művelődési Ház közönsége, ami ezúttal is zsúfolásig töltötte a széksorokat az ötödik alkalommal megrendezett táncstafétán. Az óvodás korosztálytól a nagyszülőkig minden generáció képviselte magát a színpadon, a stílusok pedig még ennél is színesebb skálát mutattak: a néptánctól a baletten át a modern, vagy éppen latin koreográfiákig.

 

A Kőhegyiné Jókúti Edit által életre hívott kezdeményezés rendszeresen pozitív visszhangra talál városunkban, és a régióban is egyre nagyobb hírnévnek örvend. Mint a főszervező elmondta, az idei vendégfellépők, a mosonmagyaróvári és rajkai szereplők nagyon szívesen tettek eleget a felkérésnek, amit megtisztelőnek tartottak.

A helyi fellépők közül a Cintia Wellness Club, az Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tititá Néptánccsoport vitte a prímet, utóbbi épp ennek a rendezvénynek köszönheti létrejöttét.  Vezetőjük, Molnár Tamás elmondta, hogy egy korábbi Táncstafétára verbuválódott össze először a helyi néptáncosok köre, melyből aztán a Tititá is megalakult. Azóta minden évben külön erre a rendezvényre készítenek el egy-egy új koreográfiát, amit itt is mutatnak be először. Idén a felvidéki Rimóc táncait mutatták be. A lánykarikázóhoz a nyugdíjasklubban alakult Búzavirág tánckör hölgyei is csatlakoztak.

A várbalogi óvodás gyermek lakodalmasa nyitotta és a Tititá rimóci koreográfiája zárta az élményteli utazást a tánc világában. Varga Cintia egy személyben helyettesített egy komplett tánckart, mivel a középiskolás csoport betegség miatt lemondta a szereplést. A cintiás ovisok kígyótánca már a felnőttek hastáncos produkciója felé kacsintgatott. Az Alapfokú Művészeti iskola csoportjai a szerelmet táncolták el az Első csók, valamint a Grease koreográfiákkal.

A mosonmagyaróvári csoportok közül a Flexart Dance balettosai ismét elkápráztatták a nézőket, a Most múlik pontosan című Quimby dalra épülő produkciójukkal. A legnagyobb sikert talán a Country Club névre keresztelt tánckar aratta. Az óvári nyugdíjasok fergeteges vadnyugati koreográfiát adtak elő farmerben, cowboy-kalapban, a közönség ütemes vastapsától kísérve. A Flex Dance társulata a Bolyai iskolából egy salsát, Rajkáról pedig egy bécsi keringőt állított színpadra, utóbbit a Vámpírnaplók című sorozat főcímdalára.

A gála indiai fátylas tánccal, rockival, robotos és űrlényes műsorszámokkal vált még színesebbé. A Cintia Wellness Club alsósai senoriták, míg a nagyok koldusok bőrébe bújtak, és néhány percre megelevenedett a rajzfilmhős Scooby Doo alakja is. Az estre a koronát a Tititá gyermek és felnőtt csoportjának koreográfiája tette fel.

Prátser

 

-hirdetés- -hirdetés-