A szép kiejtés és a bátor kiállás volt a legfontosabb tanulnivaló az ovisok számára a pénteki versmondó délutánra. Mégis, sokan érkeztek igazán komoly művekkel és több kiváló előadást is hallhatott a zsűri. A legjobbak közül hárman a hétfői városi költészetnapi ünnepségen is elszavalhatják versüket.

 

József Attila verse is elhangzott az Aranykapu Óvoda költészetnapi versmondó délutánján, hiszen a költő születésnapján ünnepeljük a magyar lírát. De sok más költőt hallhatott a népes közönség Móra Ferenctől Kányádi Sándorig. Bár ebben a korban a dallamosság a legfontosabb a versben, a történet is érdekes a gyerekek számára.

76 nagycsoportos kisgyermekből 46-an álltak a közönség elé. Már ezt nagy sikernek tekintik az óvónők. Az általában csak csoportosan szereplő ovisok számára komoly feladat egyedül a publikum elé állni. Az óvoda e készséget is fejleszti a gyerekekben a szavalóversennyel.

A három legjobb, Horváth Renátó, Fördős Csenge és Szabó Hanga Júlia a hétfői, városi ünnepségen is elszavalhatja majd a versét. Már három éve rendeznek versdélutánt az oviban, és a zsűritagok egyre színvonalasabb előadásokkal találkoznak.

Az óvónők számára az is értékes, hogy a verseket otthon a szülőkkel választották ki és gyakorolták a gyerekek.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-