Vastapssal köszönte meg a népes közönség Őri Sándor előadását. Romhányi József vidám állatverseit művészi színvonalon szavalta el a költőért rajongó előadó a Jánossomorjai Esték tavaszi, egyetlen összejövetelén.

 

A Szamárfül című, vidám állatverseket tartalmazó kötet szinte összes versét előadta Őri Sándor, aki már több helyi rendezvényen, baráti összejövetelen is szórakoztatta a közönséget a játékos művekkel hétfő este a művelődési házban.

A hétfői, Jánossomorjai Esték különleges miliővel várta a rendezvényt: kávéházi jelleggel kialakított asztaloknál, borokat, fröccsöket kortyolva hallgathatta az előadót a közel ötvenfős közönség.

Őri Sándor zongorajátékkal alapozta meg a bárhangulatot, és a versblokkok között is játszott a közönségnek. Az ismert rímeket, történeteket tapssal és néha a rímes sor befejezésével honorálta a közönség. Gyermekek, felnőttek, idősek, sőt még a szomszédos Andauból érkezettek is egyaránt jól szórakoztak. Ehhez hozzájárult az is, hogy az előadó nem csak a nyelvtörő versek elszavalásában, de mimikában és gesztikulálásban is sokat tett hozzá a szöveghez. Mint mondta, korábban Rodolfó Bűvésziskola című sorozatában szerepelt egy-egy Romhányi vers. A bűvésztrükkök megtanulása után figyelt fel a poénokra és kedvelte meg őket.

A rímhányó

Romhányi József (1921 – 1983) költő, író, dalszövegíró, a Magyar Rádió dramaturgja. Több operához is írt szöveget, a közönség azonban elsősorban állatverseiről és rajzfilm-szövegeiről ismeri. Az ő neve fémjelzi többek között a Kérem a következőt (Dr. Bubó), a Mézga család szövegét és a Frédi és Béni briliáns magyar fordítását.

HT

-hirdetés- -hirdetés-