Hitelfelvételre várnak, ezért állnak jelenleg a munkálatok a jánossomorjai strand területén, ezt mondja a kivitelező cég. Bíznak azonban abban, hogy hamarosan újraindulhat az építkezés. A tavat azonban megviselte az eddigi építkezésről visszamaradt szemét is.

A leendő strand partján több tucat, a vízbe dobált tégla és vasdarab csúfítja el a látványt, és háborítja fel azokat, akik gyakran sétálnak ki a tópartra. Sok műanyagpalack és egyéb hulladék és szennyezi a vizet és a partot. A legtöbb hulladék egyértelműen az építkezésekről származik. Nagy Katalin táncoktató korábban gyakran járt ide ki tanítványaival sétálni, ám mint mondja, most már nem tehetik ezt meg a veszélyes törmelékektől, szeméttől, és a piszkos víztől. Az elmúlt évekig napozók, tábortüzelők, sétálók és horgászok népesítették be a partot, a fürdési tilalom ellenére is virágzó élet folyt itt. – „Így tönkretenni ezt a tavat, most már tudom, mit éreztek a Pál utcai fiúk, mikor elvették tőlük a grundjukat.”- tette hozzá Nagy Katalin.

A munkavégzést csak a szemét jelzi, a strand épületeinek rég csak a falai állnak, az építkezés nem folytatódott. Kovács-Galavics Frigyes a kivitelező Build Contract Kft. vezetője elmondta a munkálatok leálltak, bár az öltöző épülete szerkezetkész állapotban van.  A munkálatok azért álltak le, mert az eddig hitelező bank kihátrált a beruházás mögül, tette hozzá. Az elmúlt két évben egyetlen telket sem tudtak értékesíteni a gazdasági válság miatt. Jelenleg egy osztrák pénzintézettel tárgyalnak, hitelfolyósítás esetén kéthónapos munka vár még a strandra.

Az önkormányzat jelenleg kivár, és bízik a beruházás gyors megindulásában. A tó eredményes megtisztítása is a város feladata, de a felelősöket meg fogják keresni, tudtuk meg a polgármesteri hivataltól. Az eredményes takarításra azonban valószínűleg csak a munkálatok befejeztével van esély.

HT

-hirdetés- -hirdetés-