Veszélyes hulladékokat is találtak azokban a szemétkupacokban, amit a közelmúltban raktak le ismeretlenek a város határában. A helyi rendőrségnek egyre több munkát adnak az illegális szemetelők. A problémára a jövő heti városi szemétgyűjtés is igyekszik felhívni a figyelmet.

Több zsáknyi madártoll, autóbontásból származó alkatrészkupacok. Ezek mind környezetre veszélyes hulladékok, amiket Jánossomorja környéki erdőkben fedeztek fel a helyi vadászok és a rendőrök.
Az elmúlt hónapban három-négy nagyobb, illegális szemétlerakót is megtaláltak és felszámoltak a hatóságok a környéken. Csombók Imre őrsparancsnok hozzátette, nagyon fontos a lakosság együttműködése a téren, hiszen a bejelentések sokat segítenek, előfordult, hogy tetten is érték a szemetelőket.

A hulladékok között Ausztriából származó szemetet is találtak. De környékbeli magyar elkövetők is jócskán akadnak a számos eset között. A büntetés pedig komoly is lehet: Nemrég összesen 800 ezer forintos bírsággal sújtottak három férfit, akik tavaly tavasszal a házbontásból származó, szintén veszélyesnek minősülő palát a raktak le Lókert melletti kiserdőbe.

De nem mindenki hoz, valaki visz is az erdőből. A tavalyi, városi szemétszedési akció szervezők évek óta így szeretnék felhívni a figyelmet a környezetünk megóvására, és akár egy családi programot is kínálva megtisztítani a település fontosabb pontjait a tavasszal előbukkanó szeméttől. Jövő hét szombaton, reggel kilenctől több városon belüli közterületet is megszabadítanának a kisebb-nagyobb szemetektől, amire ismét várják az önkénteseket.

HT

-hirdetés- -hirdetés-