Az eddigi legjobb évét zárta a társaskör egyesület 2010-ben, mint mondják, minden programjukon rekordot döntött a résztvevők száma. De szombati farsangi báljukon nem csak évet értékeltek, hanem már a nőnapot is megünnepelték.

Nőnapi köszöntés és tréfás műsor nyitotta meg a társaskör farsangi mulatságát. A Prátser házaspár nehezített Acitvityjén pedig mindenki felszabadultan játszott.

Jakabné Gruidl Teréz, a Társaskör Egyesület elnöke szerint ennek a bálnak az az előnye, hogy kötetlen. „Nem kell annyira kiöltözni, nem kell annyira viselkedni, nincsenek szabályok, csak egyszerűen jól kell éreznie magát az embernek.”

A bál vidám hangulatához a jelmezek is hozzájárultak. „Az évnek ebben az időszakában lehetősége nyílik az embernek egy kis bolondságra és ilyenkor kapunk az alkalmon és beöltözünk az egész családdal.” – mondta Prátser Krisztina.

A batyus estre a társaskör tagjai mindig maguk készítik az ételeket, most is igényes svédasztalt állítottak össze.

A tavalyi év során sok városi rendezvényt a társaskör egyesület szervezett, mint például a tökfesztivált, a családi egészségnapot, az adventi forgatagokat, az ’56-os forradalom helyi áldozatairól vagy a doni hősökről való megemlékezést, és részt vettek a Városi Napok és a Gödör Napok lebonyolításában is, de régi képoszlopok felújítását is felvállalták. A babakiállítás és a civilek éjszakája például új kezdeményezés volt, a többi már nem először mozgatta meg sikeresen a lakosságot. Kerékpáros klubjuk a tervezettnél több túrát bonyolított le. 2011-es munkatervük is hasonlóan mozgalmas évet ígér. Júliusban közhasznú szervezet lettek, ezért idén már nem egy, hanem három pályázati lehetőség nyílik meg előttük, ha ezeket megnyerik, még több programot tudnak majd szervezni. A városi programokon kívül saját közösségüket is építik a farsangi bálhoz hasonló rendezvényekkel, például böllérnappal, sportnappal, közös kirándulásokkal.

„Azért léptünk be a férjemmel a társaskörbe, mert hiányzott, hogy emberek közé tudjunk menni úgy, hogy jól is érezzük magunkat meg hasznosan is töltsük az időt, és ezt nagyon-nagyon megtaláltuk, úgyhogy mi boldog, büszke, társasköri tagok vagyunk.” – mondta a JTV-nek a bálon Sipőcz Zoltánné.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-