Harmadik helyezést értek el a legkisebb helyi baseballosok az országos baseball szövetség által rendezett ifjúsági terem tornán múlt szombaton, Nagykovácsiban.

négy első osztályú egyesület csapatai mellett most egy bécsi klub is versenybe szállt az amerikai iskola által rendezett kupán. A jánossomorjai gárda úgy érte el a dobogót, hogy négy kilenc évnél fiatalabb játékossal lépett pályára. A három állomásos téli teremtorna sorozatban két harmadik és egy első helyet szereztek a Rascals fiataljai, ami jó jel a tavaszi idénykezdés előtt.

HT

Fekete Balázs Rascals utánpótlás edző beszámolója a három téli tornáról:

Három torna, három dobogós hely!

Az elmúlt szombaton utolsó állomásához érkezett  az országos baseball szövetség által rendezett ifjúsági  terem torna. Az első megmérettetésre Budapesten a Vasas pályán került sor, ahol  fedett műfüves pályákon játszhattak ifjú tehetségeink. A csapat remekül küzdött  három győzelmet és egy vereséget tudhattak magukénak, ez ott a harmadik helyre volt csak elég.

Egy hetet kellett  várni a  következő megmérettetésig, melyre már Nagykovácsiban került sor. Itt a csapat közelebbről is megismerhetett  egy amerikai iskola komplexumot  amelyet jórészt csak filmekben láthattak. Amit érdemes tudni az American International School of Budapest-ről  (AISB) amellett, hogy  épületei szemet gyönyörködtetőek, funkcionalitásaiban teljes értékűek, a tandíj 17.000$ és 20.000$/évbe kerül kortól függően. Az iskolának hozzávetőlegesen 800 diákja van többségük magyar állampolgár. Rövid számolás után kiderül ha sikerült a rengeted nullából álló számot értelmezni mi biztosítja a  remek körülmények fenntartását.  Na de rövid kitérőnk  után térjünk vissza baseballosainkhoz. Ezúttal hibátlan játékkal  a dobogó legfelsőbb fokára állhattak fel juniorjaink.

A torna utolsó állomása a legifjabbakat szólította játékra, a helyszín ismét Nagykovácsi, a körülmények mit sem változtak, a tornára viszont már egy osztrák csapat is jelentkezett, Vienna Wanderers néven,  természetesen Bécsből. A jánossomorjai csapat a harmadik helyezést érte el a 9-12 éves korosztályú versenyen. Négyen még a 9. életévüket sem töltötték be így különösen nagy élménnyel gazdagodhattak.

Felnőtt csapatunknak sem kell már sokat várnia a szezon kezdetére,  jelenleg  teremben folynak az edzések heti kétszer két órában. Az első felkészülő mérkőzésre március 26.-án kerül sor Pozsonyban az Apollo Bratislava ellen, azt követően április 2-án a Magyar Kupa selejtező köre rajtol, április kilencedikétől pedig már nagyüzemben zajlik a baseball élet Jánossomorján.

Fekete Balázs

-hirdetés- -hirdetés-