Hagyományos terítékkel várta a vadászokat és minden farsangolni vágyót a helyi vadászegyesület. A nagy múltra visszatekintő farsangi bálon zene és a vadételek mellett a vadászkultúra és a trófeák is méltó helyet kaptak.

Egy-egy pohár pezsgő fogadta az érkezőket a Mosonszentjános Vadásztársaság szombati bálján. A vendégeket a Dravetzky István vezette formáció vadászati kürtjelekkel és vadászathoz kapcsolódó darabokkal köszöntötte. A zeneszó az elejtett, és a bálon terítékre tett zsákmány előtt is tisztelgett.

Az est vadvacsorával, vidám beszélgetésekkel és tánccal folytatódott, sőt, születésnapi köszöntővel is meglepték egy tagjukat a vadászok. Bár az eddigi évek létszámához képest kisebb volt a vendégsereg, sokan a vadászbál egyedi hangulata és a társaság miatt látogattak el ide.

A rendezvényt a szervezet elnöke, Dr. Kurunczi Károly nyitotta meg. Mint utalt rá, akadt mit feledni a vadászoknak, hiszen az idei vadászév nehéz gazdálkodást hozott, két és félmilliós vadkárral, az áprilisi hidegek miatt jelentősen megcsappant fácáncsibe-állománnyal. A társaság jelenleg közel ötezer hektáros területen gyakorolja a vadászati jogot és gazdálkodik. Fő feladatuk a vadkár megelőzése, a vadászat sport és hobbijellege előtt. A társaság jelenleg 33 tagot számlál, belépésre pedig csak akkor nyílik mód, ha valaki megszünteti tagságát.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-