A Jánossomorja Rascals baseball csapatának edzője, Fekete Csaba kapta a város 2010-es esztendőre járó sportdíját. Az önkormányzat által odaítélt elismerő címet a bősárkányi fiatalember nem csupán saját sportága területén végzett sikeres tevékenységéért, hanem más létesítmények támogatásáért is kiérdemelte.

A díjazott, aki a csütörtöki testületi ülésen vehette át az emléktálat, az elmúlt évből elsősorban a felnőtt csapat bajnoki bronzérmére büszke, de fontosnak tartja az utánpótlás csapatok fejlesztését is. Az utóbbi időben inkább erre koncentrál. Fő célja, hogy az ifjúsági csapat is interligás szintre jusson játéktudásban, valamint az is, hogy minél több válogatott játékos kerüljön ki a fiatalok közül. De más téren is rendszeresen támogatja a helyi sport és közéletet, neki köszönhetjük például a focipálya lelátójának ponyva borítását is.



Dr Kurunczi Károly
 polgármester méltató szavai és díjátadója után Fekete Csaba arról beszélt, hogy a Jánossomorján tapasztalható pozitív hozzáállás szinte egyedülálló az országos baseball viszonyokat tekintve. Nagyobb költségvetéssel rendelkező városoknál sem figyelhető meg olyan mértékű anyagi támogatás, mint itt. Kiemelte továbbá azt az erkölcsi megbecsülést, mely személyét és a csapat teljesítményét kíséri, és melynek ez a sportdíj is része. Ahogy fogalmazott, ez az elismerés egy csapatmunka gyümölcse.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-