BL hónap, vagyis “bejgli ledolgozás”. Így nevezik az iskolában a hagyományosan januárban tartott iskolai sporthónapot. Idén a helyi sportokat mutatják be a diákoknak vendégek segítségével, de sok érdekes verseny is várja ilyenkor a tanulókat.

Egész januárban különböző sportokkal ismerkednek meg izgalmas, játékos formában a diákok. Mind a nyolc központi osztályra várnak érdekes foglalkozások, sőt az alsósokhoz a péteri diákok is csatlakoztak. Elsőként Jakab Tibor a kosárlabda berkeibe kalauzolta őket, érdekes “pályát” is építve a kicsiknek, a könnyebb és izgalmasabb játék kedvéért. A következő héten Madarász Tibor a labdarúgó szakosztály utánpótlás edzője tartott foglalkozást. Ezen a hétfőn pedig a helyi baseball csapat ismertette meg a sport alapvető elemeivel a gyerekeket., Fekete Csaba és Fekete Balázs játékos gyakorlatai a sport egy-egy izgalmasabb momentumában mérhették össze ügyességüket a kicsik. Mint azt az egyik szervező Nemesné Sebők Márta elmondta, az izgalmassá és még játékosabbá tett sportbemutatók alkalmanként 80-100 gyereket csábítanak ide foglalkozáson kívül. – „Ez jó alkalom arra is, hogy a sportokhoz kedvet kapjanak a gyerekek és esetleg egy-egy edzésre is ellátogassanak később.”

A hónap során heti két reggeli torna vár a gyerekekre, amit a negyedikes lányok tartanak. Zenés testnevelés órán is részt vesznek, ahol torna-mozdulatokkal leküzdhető akadálypályával kell megbirkózniuk. Tűzharc, vagyis kidobó bajnokságban mérhetik össze az erejüket az évfolyamok osztályai, de otthoni elméleti feladatokat is kaptak. Ilyen a plakátkészítés és a sporttal kapcsolatos fogalmazás is.

A BL hónap jövő héten zárul le a versenyek eredményhirdetéseivel.

HT

-hirdetés- -hirdetés-