A Canto Excolo Kamarakórus koncertje már hetedik éve teszi még szebbé a városi karácsonyi rendezvények sorát. Mint minden évben, most is december huszonkettedikén, a szentjánosi templomban csendültek fel az ünnepi dallamok.

 

A koncert tetőpontja volt, mikor mindenki által jól ismert magyar dalok csendültek fel, de a kórus sok új karácsonyi énekkel is készült az év legszebb ünnepére. A hangverseny fontos része a városi közös ünnepi készülődésnek, fő célja, hogy meghitté és szeretetteljessé tegye a karácsonyvárást. Szabó Attila, kórusvezető elmondta, a kórus immár hét éve azért alakult, hogy adjanak valami többletet az ünnep előtti készülődéshez.  Szerinte ez az egy óra segít felvenni a hétköznapi rohanásban az ünnep hangulatát.

A kórustól nem áll messze más műfaj sem, hiszen korábban már adtak könnyűzenei koncertet is ismert hazai és külföldi előadók dalaiból, de az idei ünnepi műsorukban olyan neves előadóktól válogattak, mint például Andrew Lloyd Webber, de hagyományos angol dalok, sőt még egy ír áldás is felcsendült. Több néző elmondta, minden évben ellátogat az ünnepi hangversenyre. „A keresztények legszebb ünnepén minden embernek olyan pozitív és szeretetteljes gondolatokra van szüksége, amit ez a koncert ad” – vélekedik például Orbán János.

A kórus 2004-ben alakult, azóta a karácsonyi hangverseny már hagyománnyá vált városunkban. De ezen kívül számos helyi rendezvényen, sőt szomszédos településeken is fellép a kórus, 2008-ban pedig az országos Kórusminősítő versenyen a zsűri arany fokozattal értékelte az énekkar munkáját.

PB

 

-hirdetés- -hirdetés-