Szinte teljesen leégett egy nyaraló lakóház a szentjánosi bányatónál. A tűz szerda négy óra tájban ütött ki, valószínűleg elektromos probléma okozta. Személyi sérülés nem történt.

 

A szándékos gyújtogatásra utaló nyomról sem számoltak be a tűzoltók. Úgy értesültünk, a faszerkezetes épületben hősugárzó óvta a vízcsöveket az elfagyástól, elképzelhető, hogy itt keletkezett a tűz. A ház kertkapuja és ajtaja is zárva volt, mindkettőt a tűzoltók nyitották ki az oltás érdekében. A lángokban nem sérült meg senki, nem volt ember az égő épület közelében a tűzoltók kiérkezésekor. Információink szerint a nyaraló külföldi tulajdonosai nem tartózkodtak az országban. A ház három másik épülettel egy tömbben állt, ám a tűz átterjedését megakadályozták a tűzoltók.

A tűzhöz az elsőként érkező jánossomorjaiak mellett két mosonmagyaróvári tűzoltóautó érkezett és a helyi rendőrőrs kollégái is a helyszínre siettek. A – fűtetlen szentpéteri szertárban leengedett vizes tartállyal álló autó miatt – az önkéntes tűzoltók léket is vágtak a bánya jegébe, az innen szivattyúzott vízzel kezdték meg az oltást.
HT
-hirdetés- -hirdetés-