Ráadás túrának indult az adventi kerekezés a Jánossomorjai Kerékpáros Klub számára, ám Kránitz József ötletéből jó eséllyel hagyomány lesz, annyira jól sikerült.

 

Induláskor még sokan féltették a havas utaktól a tizenkét vállalkozó kedvű bringást, ám ők megküzdöttek az elemekkel és a kilométerekkel, sőt a végén még egymást is a hóba döngölték. A szél ezúttal kivételesen kegyes volt a túrázókhoz, csak odafelé fújt, akkor is hátulról, így csupán a mínusz 5-6 fokos hideg csalt szűnni nem akaró mosolyt az arcokra.

 

Várbalogi melegedő
A rövidebb táv ellenére hosszú pihenő következett a várbalogi vendéglátó egységben, ahol a zsíros-kenyér halmok, a hatalmas cserépkályha és a hideg ellen fellépő italok előcsalták az év legviccesebb történeteit.

 
Hóharc 
A jó hangulat a folytatásban is megmaradt. A hazaindulás előtti csoportkép elkészítése féktelen hócsatába fulladt, majd, miután a kedélyek kissé csillapodtak, néhány kilométer múlva újabb megálló következett. A pihenőből itt is hógolyózás, abból iszap híján hóbirkózás kerekedett. A béke és szeretet jegyében azért néhány hóangyal is maradt a baráti dulakodás helyén.
Lehet eső, lehet hó
A nyári túrákon a nagy meleg, most vasárnap pedig a hideg miatt ingatták többen a fejüket a kerékpáros konvoj láttán. A klub azonban ismét bebizonyította, hogy szélsőségesebb körülmények között is könnyedén, jókedvűen veszi az akadályokat. Aki kíváncsi a 2010-es év túráira, vagy érdekli a jövő évi programsorozat, a www.tarsaskorjanos.hu oldalon részletesebb információkat talál.
Prátser
-hirdetés- -hirdetés-