Fennállása óta először idén ünnepelhetett dobogós helyet az élvonalban szereplő jánossomorjai baseballcsapat. A Rascals országos harmadikként zárta az idényt, az érmeket a helyi évzárón adták át, a klub saját elismeréseivel együtt.

 

Az 1997-ben alakult Rascals története során először ért dobogóra az idei szezonban. A gárda szoros rájátszásban győzte le a nagykanizsaiakat. A bronzérmeket a csapat hagyományos évzáró ünnepségén akaszthatták nyakukba a játékosok szombat este.

Fekete Csaba, elnök, Jánossomorja Rascals elmondta, évek óta próbálnak dobogóra kerülni, ám évek óta a negyedik helyre ér a csapat. – „Örülök, hogy ezt a korlátot átugrottuk, bízom benne, hogy tovább tudunk majd lépni.”

Megköszönték a helyi vállalkozók és a fő támogató önkormányzat segítségét is. A klub saját elismeréseit is most osztotta ki. Az év legjobb felnőtt játékosa, megismételve tavalyi sikerét, ismét Radványi Tamás lett. – Úgy látom, nagyon sokat fejlődtünk mind mentálisan mind technikailag. Annak is örülök, hogy akkor lettem a csapat legjobbja, amikor a gárda is legjobbat nyújtotta.”

A serdülő csapat számára tanulóév volt az idei. A tavaly még egy korosztállyal lejjebb szereplő fiatalok idén idősebb ellenfelekkel mérkőztek, ötödik helyük így nagy siker, éremesélyes lehet a csapat a következő években. A serdülők legjobbja Diós Sándor lett

Helyezéseik mellett a Rascals más sporteredményekkel is büszkélkedhetett idén. A Duna Kupa baseball és női változata a softball fordulóját is a helyi gyepen rendezhették meg nyáron. Itt vendégül láthattuk a szlovák, az osztrák és a magyar válogatottakat is. Külön öröm, hogy a férfiak között hat helyi játékos is kerettagként lépett pályára.

Hauptmann – Petz

-hirdetés- -hirdetés-