Profi szinten mérettette meg magát, és sikert aratott a jánossomorjai Cintia Wellness Club a hétvégén. A táncos gyerekek tapasztalatszerzésként indultak el a profi szintű táncversenyen, de hat éremmel térhettek haza.

 

Háromszor is jánossomorjai gyerekek állhattak a dobogó legfelső fokára a Ritmus Csapatok Országos Döntő Bajnokságán november 20-án Pestszentlőrincen. De két ezüst és egy bronz érmet is ünnepelhetett a helyi amatőr tánciskola 42 diákja, akik nyolc koreográfiával vettek részt a versenyen.
Az amatőr és profi iskolák, klubok számára egyaránt nyitott versenyre az iskola vezetője, Nagy Katalin főként azért nevezte be a diákjait, hogy tapasztalatot szerezzenek a magasabb szintű versenykörülményekről is, ez volt ugyanis az első profi szintű versenye a klubnak. Neki is örömteli meglepetést okoztak a messze a várakozásokon felül teljesítő gyerekek. – „ A nagyobb versenydrukk és az erősebb ellenfelek a szokottnál is pontosabb, energikusabb mozgásra ösztönözték a csapatokat, így a profiktól nem elmaradva, előkelő pontszámokat szereztek. Nem csupán az új versenyhelyzet jelentett élményt a jánossomorjai táncosoknak, anyukáknak és barátoknak, hanem a fellépő csoportok profizmusa, a felkészítő tanárok neves gárdája is. Például Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, vagy Maroshévizi Krisztina fitness világbajnok, de más break és hip-hop világbajnokok is elhozták csapataikat. – mondta el Nagy Katalin, aki igencsak büszke diákjaira. A szervező csapat Éva Funky Hip-hop SE minden döntőben megajándékoz egy csapatot a verseny logójával ellátott pólóval. Idén a Cintiások JUNIOR (középiskolás) csapata kapta ezt a külön kitüntetést.
Nem volt szereplő, aki érem nélkül szállt volna fel a buszra. Az apró 5 éves óvodásoktól a középiskolás lányokig mindenki fáradtan, de újult erővel tért haza és kellő motivációt begyűjtve már a következő fellépést tervezik, tájékoztatott az edző.
Elért eredmények:
mini (alsós) korcsoport látványtánc “Tarzan lányai” 2. hely
mini (alsós) korcsoport cheerleader “Pink pomponok” 1. hely
gyerek (felsős) korcsoport látványtánc “Ámor nyila” 4. hely
gyerek (felsős) korcsoport cheerleader “Cheer Sisters” 1. hely
junior (középiskolás) korcsoport hip-hop “Bad Romance” 6. hely
junior (középiskolás) korcsoport cheerleader ” Bad Girls” 3. hely
Zwonitschek Roxána akrobatikus látványtánc szóló ” Sztár születik” 2. hely
Majlinger Liza akrobatikus látványtánc szóló ” Kalinka” 1. hely
HT
-hirdetés- -hirdetés-