Mákságok címmel nyílt kiállítása Mosonmagyaróváron Glázer-Kozma Editnek. A jánossomorjai festő sorozatát a megyei őszi tárlaton is elismerték. A mosonmagyaróvári közönség elé került képeket Jánossomorján még nem láthattuk.

 

Glázer-Kozma Edit mákos kiállítását szombat este Hauptmann Tamás nyitotta meg Mosonmagyaróváron a Bahia Teaházban. A pipacsot és a mákot a művész mint a Mosoni-síkra és a Hanságra jellemző kultúrnövényt ragadta meg. A festő azon kevés szerencsés alkotó közé tartozik, akit a zene is megihlet, hiszen a műterme egyben a jánossomorjai RizikóFaktor együttes próbaterme is. Prátser Krisztián és társai a festő kedvenc dalaival is készültek az estére.

Glázer-Kozma Edit elmondta, korszakváltás történt művészeti témavilágában, ezzel együtt a mák lett a kedvenc formája. Tartós szerelemnek ígérkezik ez az alkotó számára. A most kiállított 22 kép közül egy a megyei őszi tárlatra is bejutott, ami nagy jelentőségű, hiszen neves művészekkel együtt mutatkozhatott be a festő.

A teljes képsorozat most először látható együtt, amit még egy hónapig tekinthetik meg itt az érdeklődők. A művész 2004 óta rendszeresen jelentkezik tárlattal, évente 5-6 alkalommal állítja ki képeit.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-