A korábbi évek gyakorlata szerint minden pályázónak a a teljes állami támogatáshoz szükséges legmagasabb összeget ítélte oda az önkormányzat a Bursa Hungarica Ösztöndíjak keretében. Idén 49 felsőoktatásban tanuló, illetve 6 ide készülő pályázó jánossomorjai diákot támogat az önkormányzat.

 

Ez havi ötezer forint, a szabályok szerint ugyanis a települések által felajánlott ösztöndíjrészt megduplázza az oktatási minisztérium, maximum ötezer forintig, és a megyei közgyűlés is kiegészíthet – de az így támogatottak köre erősen korlátozott.
Az összeget a hallgatók évi tíz alkalommal kapják meg, havi bontásban a szorgalmi időszak idején.  A középiskolások pedig hat egymást követő tanulmányi félévre nyerhetik el a támogatást. A 49 A típusú pályázó, illetve 6 B típusú pályázó az erre a célra már korábban elkülönített 2,4 millió forintból kapja meg az ösztöndíjat a várostól – tájékoztatott minderről Dr. Kurunczi Károly polgármester.
Az előző évek tapasztalata az, hogy átlagosan 40-45 diák igényli a támogatást. Korábban akadtak gondok a beérkezett kérelmekkel, illetve azok hiányosságaival, de az elmúlt években már egyetlen pályázót sem utasított vissza az önkormányzat.
Petz Brigitta
-hirdetés- -hirdetés-