Mindössze négy csapat jelent meg a Rascals pályán a Szupercsapat harmadik, baseball fordulóján. A Magyarországon különlegesnek számító sportág kedvező fogadtatásra talált az amatőrök között is.
Sem a focisták, sem a tekések nem jelentek meg vasárnap 10 órakor a baseball pályán, így Fekete Csaba, a Rascals bajnoki bronzérmes csapatának edzője csupán a kosárlabda, a Németh család és a tanárok gárdájának magyarázta el az Egyesült Államokból érkező sportág alapjait. Elsőre minden furcsának tűnt a zöldfülűek számára, de a pályán már tisztult a kép.
Egyszerűsített játék
A szervezők négy főben minimálták a csapatlétszámot – csekély érdeklődésre vall, hogy ennél többen a baseballosokon kívül senki nem jelent meg. Egyrészt a szűkebb keret – egyszerre kilenc embernek kellene a pályán lennie – másrészt a játék bonyolultsága miatt, a résztvevőknek csak támadniuk kellett, ütni és futni.
Sprint
A játék kulcsa a sebesség, hiszen az elütött labda után olyan gyorsan kell egy-egy bázisra futni, hogy az ember megelőzze a dobott labdát. Sokaknak a labda ütővel való eltalálása is problémát okozott, de a félórás játékidők végére a csapatok egyre szorgosabban gyűjtögették a pontokat.
Végeredmény
A győzelmet – nem meglepő módon – a baseball csapat szerezte meg 19 ponttal. Mögöttük végzett a kosárlabda csapat (18 pont) és a tanárok gárdája (15 pont). Negyedik a Németh család lett nyolc ponttal, összetettben még ez a helyezés is sokat érhet a tekések és a focisták ellen.
 
Visszatérünk… 
Az esősre forduló időjárás ellenére minden csapat jól érezte magát, és ahogy Fekete Csaba elmondta, ez volt az egyik fő cél. A másik fontos szempont pedig az volt, hogy felkeltsék az érdeklődést a baseball iránt. Ez utóbbi is sikerült, hiszen többen azzal a szándékkal távoztak, hogy kilátogatnak majd a tavaszi bajnoki mérkőzésekre, illetve baráti társasággal is szívesen kipróbálnák a játékot.
Prátser Krisztián
-hirdetés- -hirdetés-