62 gólya vált teljes jogú felsőssé a többéves hagyományokra visszatekintő avatóbálon, pénteken. Ehhez a három osztálynak előzetes feladatokat, és helyben végrehajtandó játékos kihívásokat is teljesíteni kellett.

 

Bár a játéké és a szórakozásé volt a főszerep a gólyabálon, az előzetes feladatok egy része nemes célt is szolgált. A Tóth Mária patronálásával működő diákönkormányzat évek óta olyan gyűjtőmunkát ad az aktuális ötödikeseknek, mellyel másokon is segíthetnek. Idén egy jánossomorjai és egy halászi családnak nyújthatnak anyagi segítséget, több ezer műanyag kupakot összegyűjtve – mondta el Berta Anna elnök.

Az iskola 2210-ben

Szintén előzetesen kellett felkészülniük a gólyáknak a 200 év múlva működő iskola bemutatására. A közönség hallhatott pozitív jövőképről – minden egyszerűbb és modernebb lesz –, és ellenutópiával is szembesülhetett – aszteroida-becsapódás, se suli se élet. Megjelent továbbá számos klónozott ősember és egy kiborg is, mivel az ember alapú pedagógus idegrendszere előbb elhasználódik.

Fogd az ofőt és fuss…

A vetélkedő feladatai az osztálybulikról, klubdélutánokról ismert elemeket tartalmazták, a lufitaposós tánctól a léggömbfújáson át a késsel-villával történő csokievésig. Egy műsorszám azonban sokáig emlékezetes marad. Minden osztálynak el kellett juttatnia saját osztályfőnökét a kultúrház nagytermének egyik oldalától a másikig, úgy hogy annak lába nem érhette a földet. Winkler Zoltán és Prátser Krisztián szinte eltűntek saját ötödikeseik karjai közt, akik gond nélkül átcipelték őket a küzdőtéren – kétszer! Németh László, osztályával a talicskázós módszert választotta, szintén sikeresen teljesítve a feladványt.

A legjobb buli

Évek óta nem táncoltak ennyien a gólyabálon, mint idén. A zene is változatosabb volt – még táncpárbajok is kialakultak, tomboló tanulók gyűrűjében. A felsősök egyhangú véleménye szerint az utóbbi évek „legkirályabb” gólyabálja volt a pénteki.

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-