Már halottan szállított haza családjához egy mosonszentjánosi férfit osztrák munkáltatója. A 60 éves férfi szüretelés közben esett össze, a gazda pedig betette kisbuszának hátsó ülésére és hazaszállította a családjához. A férfit már el is temették, amikor egy névtelen bejelentő felhívta a rendőrség figyelmét az esetre. Az osztrák munkáltatóra börtönbüntetés is várhat, elmulasztott segítségnyújtás miatt – számol be minderről az osztrák sajtó.

 

Az illegális munka és az elmulasztott segítségnyújtás miatt egyaránt Burgenland első számú beszédtémájának tartja a hetekkel ezelőtt történt ügyet az osztrák Kronen Zeitung bulvárlap. Ahogy az újság beszámol, a hatvan éves férfi munkavállalási engedély nélkül, de rendszeresen segített az osztrák földművesnek.

A lap állítása szerint a jánossomorjai férfi szüretelés közben a mellkasához kapott és összeesett. Társa értesítette a munkáltatót, aki a rendőrség, mentők vagy akár a család értesítése nélkül a feltehetően már halott férfit egy fehér kisbusz hátsó ülésén hazaszállította.

Az egy hónappal ezelőtti esetet a temetés után, névtelenül jelentették, azóta osztrák és magyar rendőrök is nyomoznak az ügyben. A segítségnyújtást elmulasztó munkáltatóra börtön is várhat.

Iván-Varga Veronika

-hirdetés- -hirdetés-