Hivatalosan is megszületett megyénk legújabb települése: Mosonudvar. A vasárnapi polgármester választáson elsöprő fölénnyel Rinczki Lajos győzött, aki a szavazatok csaknem 65 %-át szerezte meg.

 

Az eddig Mosonmagyaróvárhoz tartozó településen döntő fontosságú volt a szavazás, így nem csoda, hogy az országos átlagnak csaknem a duplája tette le voksát. A helyiek három polgármester jelölt közül választhattak: Virág Géza, Juhász Zsolt és Rinczki Lajos mindhárman mosonudvariak és függetlenként indultak Ahogy azt az új polgármester elmondta: sokkal szorosabb eredményre számított, meglepte a magas arányú győzelme.
Az ünneplésre azonban nem sok idő maradt, hiszen rengeteg feladattal jár egy új település létrehozása. Nagy nehézséget jelent a település számára az, hogy az újonnan megalakult négyfős testületnek nincs államigazgatási tapasztalata. Mosonmagyaróvár és Mosonszolnok azonban minden segítséget megad Mosonudvarnak. Az új polgármester szerint az eddigi sikeres munka az előkészítő bizottságnak és a helyiek összefogásának köszönhető. Mint azt Rinczki Lajos mondta: nem ígért nagy fejlesztéseket, hiszen minden akkor dől el, mikor sikerül megegyezniük Mosonmagyaróvárral a vagyonmegosztásban.
P.B.
-hirdetés- -hirdetés-