Nem került be új képviselő Jánossomorja testületébe az önkormányzati választások után. Így pártok jelöltjei sem lesznek a vezetők között. A város első embere a következő négy évre Dr. Kurunczi Károly marad. A jánossomorjai választópolgárok részvétele tíz százalékkal elmaradt az országos eredménytől.

Dr. Kurunczi Károly még képviselőként is a második legtöbb szavazatot szerezte az összesített lista alapján a városban. A legtöbb szavazatot Luka János kapta, összesen 910-en voksoltak rá, míg Wennesz Józsefnek 499 szavazat kellett, hogy nyolcadikként bejusson a képviselőtestületbe. Az előző testületből Nemes CsabaFazekas ImreVeres Dávid és Csontos Attila nem képviseli a várost a következő négy évben, míg az előző testületből Drobnitsch Tamás már nem indult a választáson.

A Megyei Közgyűlésre leadott szavazatok alapján Jánossomorján a FIDESZ-KDNP 1075 szavazattal végzett az élen, míg az MSZP  388 szavazatot gyűjtött be. Harmadik legtöbb voksot, 243 szavazatot a JOBBIK szerezte.

A kisebbségi önkormányzati választások nem hoztak izgalmakat, hiszen az négyfős testületekbe négy-négy fő indult mind a cigány, mind a német kisebbségi választásokon, így már csupán egy érvényes szavazattal a testület tagja lehetett a listán lévő bármelyik jelölt.

A választásokon való részvétel városunkban reggel még alig maradt el az országos szinttől, délutánra viszont egyre nőtt a különbség, végül a 4944 szavazásra jogosultból 1798-an járultak az urnákhoz. Ez 36,37%-os részvételi arány, míg ez országosan 46,58%, így városunk több, mint 10 százalékkal marad el az átlagtól.

Polgármester: Dr. Kurunczi Károly

A képviselőtestület tagjai:

Balsay Sándor
Bella Zsolt
Gotsch János
Dr. Mihályi Zsuzsanna
Lőrincz György
Luka János

Wennesz József Károly
Winkler László

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai:

Horváth Bernadett
Neuzer János
Sárközi Zsolt
Varga Istvánné

A  Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai:

Gordos Károlyné
Unger Mónika
Wally János Pál
Wennesz József Károly

Részletes eredmények itt!

Iván-Varga Veronika

-hirdetés- -hirdetés-