Emléklapokkal és ciklusértékeléssel búcsúzott a német nemzetiségi önkormányzat testülete hétfői, utolsó ülésén. Legfontosabb tettüknek azt tartják, hogy sikerült a közösségkovácsoló helyi német rendezvényeket rendszeressé tenni az elmúlt években.

 

A városháza tanácstermében, baráti hangulatban zárta és értékelte elmúlt négy évét a német nemzetiségi önkormányzat. Wally János elnök és helyettese, Wennesz József Károly is méltatta és megköszönte a tagok munkáját – emléklapot vehetett át Gordos Károlyné, Unger Mónika és a hosszú évek aktív képviselősége után már újra nem induló Varga Györgyné munkáját.

Köszönetet mondtak az önkormányzat nyújtotta segítségért, melyet a meghívott Dr. Kurunczi Károlynak tolmácsoltak, és dr. Póczáné Kovács Zsuzsannának és dr. Lóránt Istvánnak is megköszönték a Polgármesteri Hivatal támogatását.

Wally János televíziónknak úgy fogalmazott, a legfontosabbnak azt tartja, hogy sikerült olyan rendezvényeket megerősíteniük, illetve megteremteniük az elmúlt négy évben, melyek mára már hozzátartoznak a városképhez, és erősítik nemcsak a helyi németség öntudatának megőrzését, de a közösség és kultúrájuk  megismertetését is a jánossomorjai, nem német lakosokkal. Fontos célkitűzésnek tartja, hogy a következő négy évben komoly gondot fordítson a német önkormányzat a hagyományok megőrzésére, gyűjtésére, ami már, gyerekcipőben ugyan, de elindult  a városban.
Jánossomorján 1995-ben alakult meg a Német Nemzetiségi Önkormányzat, fő céljai közé tartozik a város még élő német ajkú lakosságának összefogása, a hagyományok, szokások ápolása, és a kitelepített helyi németséggel való kapcsolatápolás.
HT
-hirdetés- -hirdetés-