Ismét a szembe szél volt a Jánossomorjai Kerékpáros Klub legkeményebb ellenfele a vasárnapi túrán, melynek során a húsz kerekes Fertőzugot és az osztrák szikes tavakat látogatta meg.

 

A nap végére 62 km maradt a lábakban, de az erőfeszítés szélcsendes időben akár 70-re is elég lett volna. Az időjárás kapcsán az egyetlen szerencse, hogy legalább nem esett az eső. Kevés megálló és hosszú szakaszok jellemezték a szeptemberi útvonalat, mely során csupán a szentandrási Zicksee-nél és a Lange-Lacke-nál volt lehetőség fújni egyet – bár ezt többnyire itt is a szél tette.

Lőrincz György ezúttal gondoskodott szellemi táplálékról, beszélt többek között a sós vizű tavak kialakulásáról. Ezek a ritka képződmények egyedülállóak Európában, Magyarországon csupán a Kiskunságon fordulnak elő. Különlegességük miatt fokozottan védettek, a nemzeti park szabályai alapján még partjukra lépni sem szabad.
…mit sírsz, el-e kél?
A 2010-es év utolsó kerékpáros túrájára október 3-án indulhatnak a vállalkozó kedvűek. A tervezett útvonal Krisztina-berek és Hanságliget felé vezet, a programot várhatóan szalonnasütés teszi még élvezetesebbé.
Prátser
-hirdetés- -hirdetés-