Különleges kiállításnak ad otthont a művelődési ház a hét folyamán. Régi és újabb, mókás és szép babák várják a látogatókat, joggal tartva igényt kicsik és nagyok érdeklődésére.

 

A társaskör szervezésében életre hívott rendezvény megnyitójára mintegy félszázan voltak kíváncsiak hétfőn, kora este. Wittmann Elekné bevezetőjében arról a varázslatról beszélt, melynek hordozói a babák. A gyermeket a játék és a fantázia világába röpítik, a felnőtt pedig segítségükkel visszatérhet a múltba, emlékeihez. A kukoricacsuhétól a mai, szinte már mindent tudó automatákig sokféle baba létezik, ám az eltérő anyagok és formák ellenére a játék szerepe változatlan – fogalmazott.

A megnyitón közreműködött még a központi alsósok 3.b osztályának hét tanulója. Nagyné Kő Mária tanítványai babákról szóló verseket adtak elő, többek között Gazdag Erzsi és Kassák Lajos műveiből.
Helyi lakosok gyűjteményéből áll össze a kiállítási anyag, a palettát otthon készített babaházak teszik még érdekesebbé. Ahogy Sterczingerné Hotvágner Angéla elmondta, a válogatás során előfordult, hogy padlásról, vagy szinte a szemétből sikerült néhány értékes babát megmenteni, melyek a kitartó munka eredményeképp bemutathatóvá váltak.

A tárlatot szemlélve a látogatók figyelemmel kísérhetik, ahogy a játékból az idő értéket farag. A kiállítás pénteken 16 óráig tekinthető meg a kultúrház nyitvatartási idejében.
Prátser
-hirdetés- -hirdetés-