A nők után a férfiak Duna Kupáját is sikerrel rendezte meg a helyi baseball egyesület. Bár a magyar baseball válogatott gyengén szerepelt vasárnap, öröm lehet számunkra, hogy hat helyi játékos is stabil kerettagként lépett pályára.

 

Bőven elmaradt valós tudásától a magyar válogatott hétvégi, jánossomorjai szereplése több baseballszerető szakértő szerint is. A sikertelenség abban is megmutatkozott, hogy míg most két meccsen összesen egy pontot szerzett a gárda, addig tavaly, ugyanezen a rendezvényen öt extra inningben izzasztották meg a dobogóért való közdelemben a szlovákokat. Ők most 13-1-es végeredménnyel küldték az öltözőbe a mieinket, akik korábban 12:0-ra maradtak alul az osztrákokkal szemben. Bár védekezésünk nem volt rossz, sok ütéshibával, igencsak harmatos támadójátékkal futottak ki a mieink a hétvégi meccsekre. A szlovák és ausztriai válogatott 9:4-et játszott egymással, így ismét északi szomszédaink vihették haza a baseball Duna Kupát.

Ingo Gottwald magyar szövetségi kapitány a válogatott második mérkőzése előtt elmondta, nagy kihívás a csapatnak ez a szereplés, hiszen a térség két legerősebb csapatával játszhatnak a magyarok. -“Mi jelenleg a térség válogatottjai közül inkább az alsók közé tartozunk, akikkel itt játszunk, feljebb állnak. Ezért is hasznos a felkészülésben a Duna Kupa nyújtotta lehetőség. A most épülő csapatunk jó a védekezésben, ám a támadásban még nehézségekkel küzdünk, ebben fejlődnünk kell. Remélem, az elkövetkezendő két-három évben sikerül jelentősen előre lépnünk. – mondta el a szövetségi kapitány.

Hatan címerben

-„Örülünk, hogy mi adhatunk otthont a kupának, annál is inkább örülök most, hiszen büszkén mondhatom, hat saját nevelésű játékosunk visel címeres mezt – mondta el Fekete Csaba a baseball egyesület vezetője. Valóban, Radványi Tamás, Felsővári Gergő, Kiss Szabolcs, Jánó András, Lázs Péter és Nagy Krisztián a Jánossomorja Rascals-ban is kezdők és a válogatottban is stabil embernek számítanak.

Gondok nélkül

A válogatott már nem először látogat Jánossomorjára. Ha az eredménnyel nem is, a körülményekkel most is elégedettek lehettek. –„Boldogok és szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Ahányszor ide látogattunk, mindig nagyon szívesen fogadtak minket Jánossomorján. A pálya is a legjobbak közé tartozik az országban, és a sport támogatásával, szeretetével is példamutató a város. Mindig szívesen jövünk ide, mert itt még soha sem voltak gondjaink.” – mondta a szövetségi kapitány.

A helyi szervezők fontosnak tartják, hogy a 2008-as Magyar Kupa döntőjének megrendezése után most a Duna Kupa baseball és softball fordulóját is sikerrel rendezték meg a nyáron. – Ahhoz, hogy ennél tovább lépjünk, komolyabb rendezvényeket, több nézőt csalogassunk ide a jánossomorjai pályára, még több támogatóra van szükségünk. Remélem, a közeljövőben sikerül a helyi és környékbeli vállalkozókat közelebb hoznunk ehhez a különleges sporthoz és a sikeres helyi csapathoz.” – mondta el Fekete Csaba. -„Akik 2008-ban kijöttek a Kupára, érdeklődnek egy nagyobb baseball esemény után, azok most is itt vannak. Őket kell jobban lekötnünk, akár hasonló, érdekesebb versenyekkel, hogy közelebb kerüljenek ehhez a sporthoz, megértsék a kisebb szabályokat is. A következő lépés, hogy őket megtöbbszörözzük, és akkor pár év múlva a pálya körben megtelhet nézőkkel.”

A Duna Kupa

A kupa a három szomszédos ország versenye. 2010-ben jutott hazánkra a rendezés joga, amit a Jánossomorja Rascals nyert el. A mostani softball forduló után augusztusban a férfi baseball válogatottakat is köszönthetjük majd Jánossomorján. Nem csak baseball és softball mérkőzésekről van azonban szó a kupán belül, több más sportágban, így például küzdősportokban is összemérik erejüket az év során a három nemzet sportolói. A végső, nagy Duna Kupát pedig minden sportág összesítése után hozhatja el az adott ország. Hazánknak korábban már többször sikerült ez a tett.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-