Csak a szerencsén múlott, hogy nem sérült meg senki, amikor péntek reggel villám csapott a Petőfi utca egyik házába. Az épületben több helyen megrepedtek a falak, kiégtek a vezetékek és elromlottak az elektromos készülékek. Egy kiságy is megégett, szerencsére a kisgyerek nem volt épp benne. A hét elején pedig egy kidőlt villanyoszlophoz is riasztották a tűzoltókat.

 

Nagy károkat okozott a ma reggeli vihar: Hét óra tájban csapott villám a Petőfi utca 21-es számú házának tetejébe. Az elektromos kisülés kétoldalt is feltépte a cseréptetőt, leégette az antennát. Az épület belsejében is komoly károk keletkeztek, a beépített tetőtérben több helyiségben is megrepedtek a falak, leomlott a plafonburkolat. Meggyulladtak és kiégtek a vezetékek a falban, a konnektorokban. Az egyik szobában egy kiságy mellett lobbantak fel a szikrák, szerencsére a kisgyerek nem volt az ágyában, így csak plüssjátékai pörkölődtek meg. A sok embernek otthont adó házban nyolcan tartózkodtak reggel, szerencsére senki sem sérült meg.

A helyszínre a mosonmagyaróvári tűzoltók is kiérkeztek fél nyolc után, eloltották a keletkezett kisebb tüzet a tetőtér kábelei környékén. A házigazda becslése szerint jóval félmillió forint feletti a kár. De nem csak a házban keletkeztek károk, a túláram az utca több házában okozott bajt az elektromos készülékekben.

Nemrég az előző becsapódástól pár utcányira, a Bercsényi utcában is villám sújtott le az egyik lakóépületre.

Oszlop dőlt meg

Kedden a délelőtti órákban egy villanyoszlop dőlése okozott veszélyt az Árpád utcában. A villanyoszlop betongyámja – egyelőre tisztázatlan okok miatt – eltört és az oszlop a telefonvezetékekre dőlt. A kábelek megtartották az oszlopot, így az nem dőlt a földre vagy a házra, személyi sérülés nem történt. A kárelhárítás idejére az érintett utcát lezárták. A helyszíni munkálatokban a mosonmagyaróvári tűzoltók, a jánossomorjai rendőrök és önkéntes tűzoltók is segítettek.

HT

-hirdetés- -hirdetés-