Az apetloni fúvósegyesület, családtagjaik és barátaik látogattak a  Leier Hungary jánossomorjai betonelemgyártó üzemébe július 31-én, szombaton. Az osztrák vendégek büszkén tekinthették meg a burgenlandi alapítású cég sikeres működését.

 

A gyáróriást 1965-ben alapította Michael Leier, a burgenlandi Horitschonban, akkor még családi vállalkozásként. Azóta olyannyira kinőtte magát a kis vállalkozás, hogy Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában és Romániában összesen harminc Leier üzem működik. Ezek közül Magyarországon 12 településen van jelen a vállalat. Az elmúlt negyvenöt évben a sikeres vállalkozó rengeteg elismerést és kitüntetést érdemelt ki.

A vendégeknek Katona György az üzem ügyvezető igazgatója tartott rövid bemutatót a Leier cég, illetve a Burgenland-Nyugat-Pannónia Régió kialakulásáról. A gyárlátogatást követően állófogadás várta a csapatot. A fúvósok köszönetképpen legújabb, Sterne der Heimat című cédéjüket ajándékozták a cég vezetőinek, és indulás előtt még egy dalt is eljátszottak.

A kirándulás következő állomása a győri Frigyes Laktanya volt, ezután pedig Pannonhalmára utaztak, ahol tárlatvezetésen vettek részt. A napot egy Sümegen elfogyasztott lovagi vacsora zárta.

A vidám hangulatú napot Josef Fleischhacker szervezte, aki a magyarországi Leier üzemek műszaki igazgatója, és egyben az apetloni fúvósegyesület vezetője is.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-