A megyei labdarúgó szövetség összeállította a Duna Takarék megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2010-2011-es mezőnyét. Ennek értelmében a Táp kikerült a keretből, mivel a csapat nem tudta vállalni az indulás feltételeit. Helyükre az Abda került – megmenekülve a kieséstől. Az már korábban világossá vált, hogy a másodosztályból a Rajka jut fel.

 

Több pénz a fociba

A nemrég Csornán vendégeskedő új MLSZ elnök, Csányi Sándor abban bízik, hogy a hamarosan életbe lépő új adótörvények szélesebb támogatási lehetőséget nyújtanak majd a vállalkozóknak, elsősorban a kisebb – megyei és körzeti szintű – csapatokkal kapcsolatban. Ez kiegyensúlyozottabbá teszi a bajnokságokat, mivel nem az anyagi helyzet dönt majd a kiesők sorsáról, hanem a tabellán elfoglalt helyezés.

Lehengerlő ráhangolódás

A korábbi években már megszokhattuk, hogy a JSE a magasabb osztályokban szereplő csapatokat is rendre elveri a felkészülési meccseken. Idén sincs ez másképp: a Lipótot (NB III) 0-2-ről felállva 4-2-re, a Csornát (NB III) idegenben 2-0-ra verték a kék-fehérek.

JSEsélyek

Ahogy az elmúlt idény végén, a bajnoki ezüstérmet ünnepelve Tesch Ferencklubelnök nyilatkozott, a vezetőség elvárásai állandóak, vagyis a 2010-2011-es szezon végén is az első ötbe várják a csapatot. Emellett fontos cél, hogy több helyi fiatal játsszon a nagycsapatban. Így került be az ifiből Rédai Tamás és ifj. Drobnitsch Tamás is a keretbe, utóbbi a Csorna ellen gólt is szerzett a felkészülési mérkőzésen.
A csapat összetétele minimális változáson ment keresztül, távozott Markó Ádám és Szabados Gábor, visszatért Kopf Péter, akivel tovább erősödhet a védelem – a JSE az előző szezonban a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban.

További menetrend

A csapat két tornán is részt vesz a közeljövőben. A hétvégén Győr-Ménfőcsanakon mérkőznek meg NB II-es és NB III-as csapatokkal, majd augusztus 8-án Szlovákiába utaznak, ahol osztrák és szlovák másod-, illetve harmadosztályú csapatokkal szemben egyedül képviselik hazánkat.
A következő hazai felkészülési mérkőzésre július 28-án kerül sor, 18 órától, a Lébény ellen. A mérkőzés megtekintése ingyenes.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-