Pénzhamisítás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Több mosonmagyaróvári szórakozóhelyen, vendéglőben, egy nagyáruházban, sőt a Jánossomorjai Ifjúsági Találkozón is fizettek a hamis tízezresekkel.

 

Három darab hamis tízezressel vásároltak a X. Jánossomorjai Ifjúsági Találkozón szombat éjjel. Úgy tudjuk, a hamis bankjegyek a többitől könnyen megkülönböztethető másolatok voltak. A hamisított pénzől több is felbukkant a környéken a hétvégén. A rendőrség eddig összesen nyolc darab ilyen tízezrest foglalt le, amit továbbküldenek a Magyar Nemzeti Bank szakértőjéhez. Az, hogy a pénz valóban hamis-e, akkor válik csak biztossá, ha a Nemzeti Bank hamisnak nyilvánítja.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság azt az értesülésünket, hogy a hamis pénz tulajdonosainak gyanítható egyének mosonmagyaróvár felől, taxival érkezhettek hajnal tájban az Ifjúsági Találkozó helyszínére, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta. A nyomozás érdekében több információt nem állt módjukban közölni. A hamisítók kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Petz Brigitta

 

-hirdetés- -hirdetés-