Egy kamiont húztak el a sportcsarnok előtti parkolóból szombat délután. De igazi ketrecharcot, betontörést és épített motorokat is láthattak az első jánossomorjai erőfesztiválra kilátogatók a hétvégi rendezvényen.

 

A szombati sportnap talán legsikeresebbek a mosonmagyaróvári kempósok voltak, akik fájdalmat nem ismerve kemény botokat törtek egymáson, illetve beton lapokat ütöttek szét apró darabokra. Az Ausztráliából kiinduló, modern harcművészeti stílus ötvözi a boksz és a karate ütés-és rúgástechnikáit, az életszerű utcai önvédelem tanítására fektet hangsúlyt.

Mátyás Levente, mosonmagyaróvári CaveFight klub alapítója elmondta, ő még egyetemista korában kóstolt bele ebbe a harcművészetbe, akkor alapítottak egy klubot, ami mára jócskán kinőtte magát, méltán lett Mosonmagyaróvár legnagyobb harcművészeti klubja.

A délután folyamán Darázs Ádám kamionos mutatványán is ámulhattak a nézők. A sportoló négyszer volt Magyarország, illetve ötször Közép-Európa legerősebb embere. Darázs Ádám elmondta: „Gyerekkori álmom volt, mindig szerettem volna sportolni, aztán a tévében láttam egyszer ezt a sportágat, elmentem kipróbáltam, aztán itt ragadtam.” Hozzátette: sérülései miatt a jövőben már a közönség szórakoztatása lesz a cél, showműsorszerű versenyeken.

Akik elég erőt éreztek magukban, a sportoló után kipróbálhatták a kamionhúzást, nem kis meglepetésre, ez egy helyi fiatalnak sikerült. Természetesen Magyarország legerősebb emberei a telefonkönyv tépést sem hagyták ki műsorukból. Mint mindent, a kicsik ezt is kipróbálták, persze ők csak kicsiben.

A sportnapon színre léptek még a helyi baseballosok, de a legkisebbek örömére volt rendőrautó bemutató és a Cintia Wellness klub műsora sem maradt el. Egészségünk megőrzése érdekében pedig ingyenes testzsír és vérnyomás mérés várta a helyieket.

Vinkler Ádám szervező úgy véli, ez a sportnap inkább még csak bemutatkozás volt, meg szerették volna mutatni mivel rendelkeznek és milyen sportolók állnak a hátuk mögött. A későbbiekben hagyományt szeretnének teremteni, többnapos fesztivál, és komoly versenyek a cél.

Fontos hogy megismertessék és megszerettessék a sportot az emberekkel. A rendezvényről most sajnos elmaradtak a válogatott focisták, de a szervezők szerint lesz még alkalom bepótolni a találkozást.

Petz Brigitta

-hirdetés- -hirdetés-