Hanságligeti, 20 éves fiatalember a philadelphiai hajókatasztrófa egyik eltűntje. A balesetet szenvedett hajó 37 utasa között a mosonmagyaróvári Kossuth gimnázium csoportja, 13 diák és két tanár tartózkodott. A jánossomorjai fiatalember mellett egy 16 éves mosonmagyaróvári diáklány tűnt el, amikor a kis városnéző hajó egy uszállyal ütközött.

 

Szerda kora délután egy kétéltű busz először kigyulladt, leállt, majd a hajóba belefutott egy uszály a Delaware folyón. A busz felborult és elsüllyedt, utasai a vízbe estek. Ma reggelig már 20 órája tart és 14 tengeri négyzetmétert felölelő a kutatás. Az ottani parti őrség parancsnoka azt mondta, szinte nincs esély, hogy a két fiatal túlélte a balesetet – ezt az információt a magyar külügyminisztérium szóvivője is megerősítette. A 15 méterre süllyedt, nehezen megközelíthető roncsot még nem érték el a búvárok.

A balesetben három magyar sérült meg könnyebben, őket kórházi kezelés után már kiengedték. A nyelvgyakorlás céljából kiutazó magyar csoportot két egymáshoz közeli szálláson helyezték el. Úgy tudjuk, más jánossomorjai diák nincs a csoport tagjai között.

HT

-hirdetés- -hirdetés-