70 kilométer megtételére vállalkozott a Jánossomorjai Kerékpáros Klub húsz tagja vasárnap. A Podersdorfig tartó tekerés során a hőmérséklet mindvégig 30 fok körüli volt, a hosszabb távokkal együtt a nehéz túra jó tapasztalatszerzés volt a közelgő balatoni körúthoz, amire egyébként már betelt a létszám.

 

Verőfényes napsütés és csekély létszám jellemezte az előre be nem tervezett kerékpáros túrát július 4-én vasárnap. A cél az utolsó, kemény felkészülési menet volt a Balaton-kerülő túra előtt. Talán a nagy meleg, talán a távolság, vagy a hirtelen jött szervezés volt az oka, de a kultúrház előtt úgy tűnt, még tízen sem lesznek a résztvevők. Aztán Somorján áthaladva többen csatlakoztak hozzájuk, így a létszám megduplázódott.

Kevés megálló, hosszú szakaszok, erős napsütés. Ilyen körülmények között tudta le a társaság az első, mintegy 20 km-es szakaszt a mosonszentandrási Zicksee-ig. Azonban a jó erőnlét és a lelkesedés miatt a csoport úgy döntött, irány a 13 km-re lévő Fertő-parti strandközpont – Podersdorf.

Kerekeseink nem sokkal dél után gördültek be a kemping területére, s percekkel később már a hűs habok közé merítkeztek volna. Ám a tófenék hatalmas, kikerülhetetlen kövei megakadályozták a gyors behatolást, a mintegy 28 fokos víz pedig minden volt, csak frissítő nem.

Két óra intenzív strandolás után a 35 km-es hazaút várt a csapatra, mely beillett egy komolyabb teljesítménytúrának is. A most kimenőt kérő Lőrincz György hiányának ugyanis egyik következménye az volt, hogy egyrészt szellemi táplálék nélkül maradtak a bringások, másrészt eltűntek az útvonalról az 5-8 km-es megállók. A megnyúló etapok többek erejét próbára tették – a közös megegyezés és tapasztalat: a Balaton körül többször kell majd megállni. Ismerve az ottani látnivalókat, erre bőven lesz majd oka, és lehetősége is a résztvevőknek.

A 40 fős létszám betelt, így újabb jelentkezőket már nem tudnak fogadni a szervezők a Balaton-kerülő túrára, mely július 17-től 20-ig tart.

-hirdetés- -hirdetés-