Major Szilvia vehette át idén az év köztisztviselője kitüntető címet, amit a köztisztviselők napja alkalmából adományozott az önkormányzat. Jánossomorja igyekszik minél több ügyintézést helyben tartani, e munkában pedig nagy szerepe van a most ünnepelt köztisztviselőknek.

 

Major Szilvia 20 évvel ezelőtt, július másodikán kezdett dolgozni első munkahelyén, ott, ahol ma is fordulhatnak hozzá a lakosok, kollégák. A munkaügyi és igazgatási feladatokat végző Major Szilviával anyakönyvvezetőként is a helyi választások lebonyolításának egyik fontos láncszemeként is évek óta találkozhatnak a jánossomorjaiak. Pénteken kis ünnepségen vehette át a díjat munkahelyén a díjazott – aki elmondta, nagy megtiszteltetés számára a cím. – „Ez az volt első munkahelyem, és azt hiszem, ez jól mutatja, mennyire szeretek itt dolgozni, amiben természetesen nagy része van a kiváló kollégáknak, a munkakörnyezetnek is.”

Dr. Kurunczi Károly polgármester és Póczáné Dr. Kovács Zsuzsanna jegyző kiemelte, mindig alapos, pontos, akár szabadidejében elvégzett, áldozatos munka jellemzi Major Szilviát. A köztisztviselők napján átadott díjat legutóbb két éve érdemelte ki Horváth Lászlóné.

Az ünnepségen a polgármester minden köztisztviselőnek köszönetet mondott az elmúlt egy év munkájáért. Elmondta, zökkenőmentesen folyt a hivatali munka annak ellenére, hogy sok változás, nehézség akadt, ilyen volt például a hivatal felújítása, illetve a választások lebonyolítása is. Hangsúlyozta, a közeljövő is hozhat újabb feladatokat, hiszen például a korábban elvett iparűzési adó beszedés ismét visszakerült az önkormányzatokhoz, de további feladatok is a településekhez kerülhetnek a kormányzati tervek szerint.

Mint mondta, a város fontos elve, hogy minél több ügyintézést hozzon helybe, illetve tartson meg a városban, hogy a lakosoknak ne kelljen messzire utazni. –„Ezekért továbbra is harcolni fogunk. Van, amit nagy akarattal sem tudtunk helybe hozni, így például a földhivatali ügyintézés, ám az elmúlt években mégis sikereket ért el e téren Jánossomorja. E sikerben pedig a köztisztviselőknek is nagy szerepe van, amiért köszönet illeti őket.” – emelte ki a polgármester.

HT

-hirdetés- -hirdetés-