700 ezer forint támogatást ad Jánossomorja egy felsőzsolcai családnak, erről a szerdai testületi ülésen döntöttek a képviselők. A pénzbeli segítséget bármire felhasználhatja majd az ottani önkormányzat által kiválasztott rászoruló.

 

Felsőzsolcán több mint száz épület omlott össze, ezért nagy szükség van a segítségre. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége segélyakciót szervezett, mellyel városunkat is megkeresték. Az önkormányzat ezt tárgyalva egyhangúlag döntött a 700 ezer forintos támogatás mellett. Az összeget egy rászoruló családnak adják át, azzal a feltétellel, hogy a pénz felhasználásáról el kell számolnia önkormányzatunk felé. A család kiválasztásában az ottani önkormányzat segít majd.

A hivatalos átadásban Winkler László képviselő is közreműködik, hiszen cége a Winkler Transzport Kft, a Winkler Tüzéppel társulva 700 ezer forintnyi építőanyagot ajánlott fel, amit el is juttatnak a Sajó menti településre. Az építőanyaggal két-három családon szeretnének segíteni, de e mellett ruhákat is gyűjt a helyi fuvarozó cég, amit szintén ekkor szállítanának majd el.

A testület emellett tárgyalta az Aranykapu Óvoda nevelési programjáról elkészült szakértői véleményt. A győri pedagógiai intézet vizsgálata megállapította, az teljes egészében összhangban van az országos alapprogrammal, garantálja a színvonalas napi pedagógiai munkát. Kiemelte, hogy a dokumentum teret enged az óvónők módszertani szabadságának, védi a tagóvodák egyéni sajátosságait, mégis garantálja az egyenletes, magas szintű munkát.

A testület tárgyalta és elfogadta a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás előző évi munkájáról szóló beszámolót is.

HL – HT

-hirdetés- -hirdetés-