Bella Zsoltot a Körzeti Általános Iskola, Schwartzné Varga Mónikát pedig az Aranykapu Óvoda élére választotta ismét a képviselő-testület, az intézményi társulás településeivel egyetértésben. Az eddigi sikeres munkából fakadó bizalom jeleként tíz évre adta a megbízatásokat a város.

 

Jánossomorja mellett Újrónafő és Várbalog képviselői is jelen voltak szerdán, a városháza dísztermében tartott testületi ülésen, ahol az intézményi társulásban működtetett körzeti óvoda és iskola igazgatói posztjáról döntöttek. Az óvodavezetői állásra ketten pályáztak, ám az egyik beadvány nem felelt meg a kritériumoknak. Végül a két jelenlegi vezető pályázata került a testületek elé. Ezt megelőzően az iskolai diákönkormányzat, az intézmények szülői munkaközösségei és a pedagógus munkatársak is véleményezték a pályázókat, egyöntetű támogatásról biztosítva a régi-új jelölteket. A három testület egyhangú szavazással újra megbízta a jelölteket, tíz évre. A jogszabály szerint 5 és 10 év között időintervallumra adhatják a posztot.

Kiváló bizonyítvány

Dr. Kuruncz Károly a zárt ülés után elmondta, az elvégzett jó munka érdeme, a testületek elégedettségének jele volt a tízéves kinevezés. – „Nyitott könyv előttünk az elmúlt öt év kiváló bizonyítványa. Büszkén beszélhetünk az óvodáról és az iskoláról, a pedagógusi munka mindkét intézményben kiemelkedő. Fontos az is, hogy mindkét igazgató menedzser típusú vezetőnek bizonyult, nemcsak a szakmai munka, hanem fejlesztések terén is megmutatkozott rátermettségük.Láthatja bárki, hogy micsoda nagy fejlődéseken mentek keresztül az intézmények és ezt a fejlődést várjuk el a két intézményvezetőtől a jövőben is. A pályázatokra való állandó koncentrálást, a fejlődés állandó szem előtt tartását.”

A körzeti általános iskolánál a célok között szerepelt a várható intézményi összevonás is. Mint ismert a szentpéteri diákokat két éven belül jánosra járatná a városvezetés, egy új modern szárnyat kialakítva a központi komplexumban. A Klafszkly tagiskola ugyanis elavult és rossz állapotban van, ami nem ad a jánosival egyenlő esélyt a gyerekeknek.

Bella Zsolt

Az újra választott iskolaigazgató elmondta, a következő évek egyik legfontosabb céljának tartja, hogy Jánossomorján egységes szemléletű és színvonalú oktatást nyújthassunk minden diáknak, olyat, ami minden résztvevőt elégettséggel tölt el. Ehhez pedig a Klafszky-iskola leromlott állapota nem járul hozzá. A testület döntése alapján mindent megteszek, hogy az új épületszárny emelése megvalósuljon, és a diákok zökkenőmentesen kerülhessenek ideális körülmények közé.

A döntéssel kapcsolatban elmondta, a tízéves bizalom nagyon megtisztelő számára. – „Úgy gondolom, nem elsősorban az én személyemnek, hanem az iskola minden dolgozójának szavazott bizalmat a három testület, mindenki munkája elismerést nyert ezzel. Hozzá kell tenni, hogy az önkormányzat olyan szinten segítette a munkánkat, az elmúlt években, ami megye szinten is ritkaság. Hat éve vagyok igazgató, és messzemenően az utóbbi tanév bizonyult a legnehezebbnek. De egy percig sem gondolkodtam, hogy nem adom be még egyszer a pályázatot, mert úgy gondolom, hogy olyan támogatottságot érzünk, érzek, ami teret enged a jó munkának. Nagyon szívesen adtam be újra a pályázatot és jól érzem magam a bőrömben.”

Az igazgató hozzáfűzte, a hosszú távú döntést nagy lehetőségnek tartja, hiszen távlatokban gondolkodva dolgozhat majd.

Schwartzné Varga Mónika

A mintaóvodaként számon tartott intézmény régi-új igazgatója elmondta, a most megszavazott bizalmat annak tudja be, hogy a döntéshozók belelátnak a munkájába. Kiemelte, hogy az óvoda színvonala, és az ezért kapott bizalom az összes óvodai dolgozó, munkatárs érdeme.

A terveiről elmondta: -„A következő néhány év nagy feladata a kompetencia alapú óvodai nevelési program bevezetése és terjesztése, fenntárhatóságának biztosítása. Ez a legsürgetőbb. Szeretnénk, ha nem csak a két csoportban, ha nem az összesben ezt a módszert használnák az óvónők, előbb-utóbb a tagóvodák mindegyikében. Mégis, legfontosabb célunk, hogy minden gyerek jól érezze magát az óvodákban, és ha ezt tudjuk teljesíteni, akkor elégedett lesz a gyerek, a szülő, az önkormányzat, és persze mi, óvónők is.”

HT

-hirdetés- -hirdetés-