Kilencven százalékos készültségi fokon áll a helyi vízbázis kiváltása. A munkálatok során nem ütköztek nagyobb akadályokba a kivitelezők, az esős idő sem hátráltatta jelentősen a haladást. Hamarosan indul a próbaüzem.

 

A 253 milliós beruházáshoz 222 millió forintnyi uniós pályázati forrást nyert Jánossomorja, a többit pedig önrészből pótolja a város. Ezzel hét kilométeren épült ki a vízvezeték az elmúlt hónapokban Újrónafőtől Jánossomorjáig. Városunkon kívül még Várbalog és Albertkázmérpuszta is jobb minőségű, biztonságosabb ivóvizet kap így. Már megindult a vízműtelepi beérkezési állomásnál épült nyomásfokozó gépházak szerelése és a lefektetett vezetékek nyomáspróbája, de elkészült a két 100 köbméteres fogadó víztározó is. A kiépült rendszer műszaki átadása június 9-étől indul, kisebb munkálatok azonban még ez után is folytatódnak. Június közepétől pedig elkezdődik az augusztus 30-ig tartó próbaüzem is. Kritikusabb szakasszal a szélerőmű-park nagyfeszültségű vezetékei közelében és a vasúti töltés alatti átfúrás során találkoztak a kivitelezők, de itt sem adódott probléma. A munkálatok összességében komolyabb nehézség nélkül fejeződtek be, így a költségek emelkedésére nem számít a város. Jelenleg a novemberi kezdési határidőben sem várható csúszás, az esős idő ellenére.

Az építmény a város tulajdona, a szolgáltató továbbra is a Pannon Víz Zrt. marad, ám a vizet az Aqua Kft.-től vásárolja. Vízdíjemelkedésre azonban nem kell számtani.

HT

-hirdetés- -hirdetés-