Hasznos fejlesztő játékokat kapott a Klafszky-tagiskola speciális nevelési igényű és tanulási nehézségekkel küzdő, több mint 50 gyermeke a héten. A társasjátékok között minden készségterület fejlesztésére találhat eszközöket a pedagógus, ami nagy segítséget nyújt a munkában.

 

Kézügyesség, kreativitás, logikai, matematikai érzék, érzelemkifejzések… sok mindenre hasznos az a sok érdekes játék, amit nemrég vehettek birtokukba a Klafszky Katalin tagiskola kisdiákjai. Az integrált képzésű iskolában a készségtárgyakon kívül egy fejlesztő teremben töltik az órákat a nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű diákok, itt használhatják a játékokat a pedagógusok segítségével, de a különböző tanulási problémák kiküszöbölésére hasznos játékokat minden fejlesztésre szoruló diák használhatja.

Az iskola eddig egy összegben még nem fordíthatott ennyit készségfejlesztő játékok vásárlására. Most 65 ezer forint jutott e célra, amit Pánczél Zoltán festőművész, Kovács Imre a társaskör tagja és a Kozma Galéria ajánlott fel közösen, tavaly karácsonyi festménykiállításuk bevételéből.

HT

-hirdetés- -hirdetés-